A pápa, aki jön is, meg nem is

Blog VBT

Oké. Megértettük. Nagycsütörtök volt. Ilyenkor van a lábmosás szertartása. És hát épp nem volt kéznél más, csak egy csapat migráns. Rendben, felfogtuk. Segíteni kell a menekülőket. És szerinte akkor is, ha éppen ellenőrizhetetlen az identitásuk, s elképzelhető, hogy háborús bűnösként próbálnak menekülni például Irakból, s a magyar menekültszállón véresre verik a szintén iraki őskeresztény menekülteket. De hogy jön is Magyarországra, meg nem is? Akkor részemről inkább ne!

***

Először is nézzük az alaphírt:

Ferenc pápa részt vesz a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, amelynek ő celebrálja a zárómiséjét szeptember 12-én, így nagyjából három órát tölt az országban, minek utána komótosan átkocsikázik Pozsonyba. És persze kihagyja az udvariassági vizitet az államfőnél és a miniszterelnöknél.

Nézzük most az érintett személyeket!

A pápa:

A pápa nemrégiben a következő beszédet mondta az eucharisztikus kongresszusról:

„Budapesten tartják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az eucharisztikus kongresszusok több mint egy évszázad óta arra emlékeztetnek bennünket, hogy az eucharisztia áll az Egyház életének középpontjában. A következő kongresszus témája: „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7). Imádkozzunk, „hogy a budapesti eucharisztikus esemény megújulási folyamatokat indítson el a keresztény közösségekben”

A pápa ebben a beszédében azt mondja, hogy a bűnbocsánat szentségének felvétele után bűneitől megtisztult keresztény ember a szentáldozás szentségének felvételével koronázza meg hitét. Azt is mondja továbbá, hogy a világ keresztény közösségeinek meg kell újulniuk.

*

A magyar közjogi méltóságok:

A katolikus Áder János és a református hitét rendszeresen gyakorló Orbán Viktor mindketten keresztények/keresztyének, akiknek az ökumené jegyében az eucharisztia igen sokat jelent, igaz lényegi különbséggel: a katolikusok az átváltoztatás utáni szentáldozás során magukhoz veszik Jézus Krisztus valóságos testét és valóságos vérét a kenyér és a bor színében, a reformátusok pedig az úrvacsora alkalmával megemlékeznek az utolsó vacsoráról.

Emellett mindketten a keresztény-konzervatív kormánykoalíció tagjai, mely koalíció sosem feledkezik megemlíteni a hit fontosságát, s a hívő ember felelősségét.

***

Miután ezeket tisztáztuk, nézzük a protokolláris relációkat:

1: A római pápa nemcsak Róma püspöke, Szent Péter utóda, s ezáltal Krisztus földi helytartója, hanem Vatikán állam államfője is. Ebbéli minőségében tehát nemhogy elvárható, hanem egyenesen kötelező találkoznia annak az országnak a vezetőivel, amely országba ellátogat.

2: Amennyiben a meglátogatandó ország vezetői keresztények, a kötelessége még nyilvánvalóbb.

3: Ám ha ez sem lenne elég, Szent II. János Pál pápa 2004-ben az egyik legmagasabb egyházi kitüntetést, a Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjét adományozta Orbán Viktornak. A pápának illik találkoznia a Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjének viselőjével.

S ha netán ez is kevésnek bizonyulna, nézzünk most egy olyan okot, ami bizonyára rengeteg liberálisnál ki fogja csapni a biztosítékot.

4: Magyarország kormánya – Orbán Viktor vezetésével – elhatározta, hogy megállítja a Közel-Keletről hazánkon át Nyugat-Európába vonulni kívánó migránsáradatot. Ugyanúgy ellene volt annak a kvótának is, amelyet az EU akart ránk kényszeríteni. (E tettek egyáltalán nem iszlámellenes cselekedetek. Hazánkban számos muszlim közösség létezik, s tagjai Magyarország értékes polgárai. Ők egytől egyik a hivatalos kapukon érkeztek. Akár kereskedelmi céllal, akár menekülőként telepedtek le nálunk. Számukkal azonban nem befolyásolják hazánk belső egyensúlyát.) Ezeket az érdemeket egy normálisabb kor normálisabb pápája „Európa pajzsa”, vagy „A hit védelmezője” címek adományozásával honorálta volna, s mindenképpen találkozni szeretett volna ezekkel az államférfiakkal, ha országunkba látogat.

***

Jorge Mario Bergoglio sokadszorra bizonyította be, hogy egy pápa bármennyit beszélhet megújulásról és szeretetről, akármennyit papolhat toleranciáról és jóságról; ha cselekedeteivel szembeköpi azt a vallást, aminek földi vezetője, valójában a sátán munkáját végzi.

() VBT ()

Kiemelt kép: MTI/EPA

26 hozzászólás “A pápa, aki jön is, meg nem is

 1. Tisztelettel kérek mindenkit, hogy Bergoglio-t ne nevezze pápának, mert érdemtelen Szent Péter trónjára!

 2. Menjen a radai rossebbe. Minek jön ide? Megtartják azt a micsodát nélküle is. Bűnös pápa. Volt már ilyen, nem ő az első. A békediktátum idején trónon ülő pápa volt a legbűnösebb. Hagyta, hogy szent hazánkat felszabdalják. Mária országát! Persze ez soha nem hangzik el. Lapítanak.

 3. a csomó: azért nem jön, hogy ne lehessen politikai célokra felhasználni, tehát politizál, álláspontot foglal, ergo fel lehet használni politikai célokra????

 4. “No, sietve visszapakolták őkelmét abba az egyszemélyes pápa-szeretetházba, amit direkt az ő kedvéért építettek anno, s felvették Ferencet, miután megtalálták a Szudáni Nagykövetség partiján, ahová fellépőnek hívták. Szegény, még elő sem adhatta lábcsókolós performanszát, amikor felkapták, s vitték is nagy erőkkel.”
  Nos, talán a te két évvel ezelőtti “Álompápalátogatás”-odat talán nem olvasta, de azzal tökéletesen tisztában van, hogy a Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjének tulajdonosa birtokában lévő sajtó miket ír, illetve miket enged kommentelni róla.
  Ezért “nem ragaszkodik” a vizitációhoz.
  A helyében én sem tenném.

  1. Ez is egy szempont a Bergoglio mellett. Nem kényszeríti dr. Orbán Viktor miniszter elnök urunkat arra, hogy mosolygást imitáljon.

  2. Azzal talán egyet érthetünk, hogy a pápa részére megfogalmazott kritikák, nem alap nélküliek. Orbánnal kapcsolatos szimpátiáját, nyilván befolyásolja az is, hogy van egy ember, aki hangosabban kiáltozik a keresztények elleni támadások miatt, mint maga a pápa. Orbán átlépte a hatáskörét? Nem hiszem, A pápa nem teljesíti küldetését.

 5. Rendben, tudomásul vettük.
  Nem fog hiányozni.
  Lejáratta magát a Csíksomlyói látogatása alkalmával, amikor egy egész nemzetet sértett meg azzal, hogy miközben énekeltük a himnuszt, ő angolosan távozott. De nem csak ez, hanem az egész látogatás alatti sértő, bunkó beszédei, nyilatkozatai, egész eddigi tevékenysége, kezdve a kétes, puccsszerű megjelenésétől.
  Remélem nem kap állami védelmet, és szeretném is, hogy az állam kivonuljon az esemény pénzeléséből, legalábbis abból a részéből, ami Bergoglioval kapcsolatos. Ha van még egy kis büszkeségünk, akkor a határon vagy a repülőtéren ne várja őt senki az állam részéről!
  Azt, hogy ő kicsoda valójában, akkor láttam meg, amikor a Szent Péter téren ő egy nőt, aki nagyon magához akarta húzni, úgy csapta meg, hogy csak úgy ropogott. Félre csúszott a pápa álarc és kivillant mögüle a ….n arca. II. János Pál pápánk megbocsátott a merénylőjének, nem vágta pofán, amikor találkozott vele, hanem megáldotta. Na ez a különbség!
  NE JÖJJÖN IDE, HA KÉRHETEM! Van itt elég liberális sátánfajzat, csak belegázol újra a lelkünkbe.

 6. 1. Ez nem pápa, hanem Szent Péter trónjának bitorlója, elárulója.
  2. Ez az argentínai utálja Európát, semmi köze hozzánk.
  3. Minden megnyilvánulásával elárulja a kereszténységet.
  4. Ez bevállalta, hogy segít tönkre tenni Európát.
  5. Ez a világon a legtöbbet árt a kereszténységnek.
  6. Egy keresztény országban szégyen lenne fogadni ezt.

  Isten éltessé még sokáig az igazi keresztény pápát, Bendeket!

 7. Az nem igaz hogy “valójában a sátán munkáját végzi.”,mint ahogyan a cikk utolsó mondata írja.
  Ferenc Pápa beiktatásához nagy köze volt annak hogy Benedek Pápa lemondott. Ennek a lemondásnak oka van, és miután jó egészségnek örvend ezért a lemondáskor említett egészségügyi okokon felül feltételezhető más ok is.
  Ferenc Pápa szülei ki8vándoroltak Olaszországból, és bevándoroltak Argentínába. Ezért érthető a bevándorlók támogatása részéről.
  Az is igaz hogy Jézus a szüleivel Egyiptomba menekült a csecsemő gyilkosságok után, és ezért egy kereszténynek alapból támogatni kell a menekültek.
  Azonban a magyar kormánynak igaza van amikor a bevándorlókat nem támogatja : a bevándorlók között nincs menekült,. nehéz bizonyítani azt hogy közülük valaki menekült. A menekült áradat egy politikailag gerjesztett folyamat, ami rossz hatással van az országokra. A menekülteknek nem tetszik a számukra kiosztott rabszolga szerep, és ezért olyannyira radikalizálódnak hogy sok közöttük a terrorista. Ezektől menti meg az országot a kormány.
  A hozzászólóknak sincs igaza, alaptalanul gyűlölködnek, ne tegyék.
  Reménykedem hogy megoldódnak a problémák.

  1. A pápa még rosarioi püspök korában kiadott gyónási titkokat, papokat az argentín katonai diktatúra rendőrségének, emiatt az érintett hívek és családjuk ,,jobb” esetben élve megúszták a kihallgatásokat; de legalábbis együttműködés volt Rosario püspöke és a rendőrség között.
   Semmi köze az ő családi hàtterének ahhoz, hogy ennyire kiáll a más vallású menekültek mellett.
   Találtak egy ,,fogható” pápát. Ennyi.

  2. Bizzad az emberekre, hogyan ítéljenek meg egy olyan pápát aki lábakat csókolgat. Jézus Krisztus megmosta a tantványai lábát, de NEM csókolta meg a lábakat! A másik ami annyira fontos, hogy ki kell emelnem: Jézus Krisztus a saját TANÍTVÁNYAI lábát mosta meg és nem más vallásúakét.
   Amit Bergoglio csinál az nem más, mint nyilvános lábfétisizmus, perverzió.

  3. Tévedsz! A migránsok igenis menekültek! Menekülnek az otthoni igazságszolgáltatás elől, az ott elkövetett bűncselekményeik miatt. Pár év múlva innen is menekülni fognak egy országgal odébb, mert a kedves szokásaikat – úgymint nők megerőszakolása, fehér őslakosok elleni merényletek…stb – nem tudják levetkőzni. (Egyik hozzászólótól koppintottam szíves engedelmével : A majmot ki tudod hozni a dzsungelből, de a dzsungelt nem a majomból). UFF

 8. A bevándorló áradat egy politikailag gerjesztett folyamat, ami rossz hatással van az országokra. A bevándorlóknak nem tetszik a számukra kiosztott rabszolga szerep, és ezért olyannyira radikalizálódnak hogy sok közöttük a terrorista. Ezektől menti meg az országot a kormány.

 9. Ha igaz, hogy csak a zárómisére jön el Ferenc pápa és nem akar találkozni a magyarok megválasztott
  vezetőivel, akkor az bizonyítja:

  PAPST FRANCISCUS = ANTICHRISTUS

  A magyar földön igaz keresztényi környezetében nem akar (vagy tud) hosszabb időt eltölteni,
  mert iszonyodik tőle, mint a Sátán a szenteltvíztől . . .
  Azt már eddig is tudtuk, hogy

  PAPST FRANCISCUS EST SODOMITUS

  annyira támogatja szodomita kapcsolatokat, megtagadta a szentségeket.

 10. Így elfajzott a világ.A keresztény egyház feje egy ilyen izé lehet. Valóban kellemes érzés lenne sértést vissza adnunk az “amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten” módra. De igazán semmi haszna nem lenne, hisz játszhatná az áldozat szerepét amiben a liberális fattyúk igazán ügyesek.

 11. “Senki sem szolgálhat két úrnak; mert vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy tiszteli az egyiket, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.”

 12. “A pápa, amikor ex cathedra szól, azaz az összes keresztény legfőbb pásztoraként és tanítójaként legfőbb apostoli hatalmával hit és erkölcs területén egy tanítást úgy határoz meg, hogy azt az egyetemes Egyháznak el kell fogadnia, a Péternek ígért isteni segítség által azzal a tévedhetetlenséggel bír, mellyel az isteni Megváltó Egyházát a hit és erkölcs dolgában ellátni akarta. Ezért a római pápa ex cathedra meghatározásai önmaguktól és nem az Egyház beleegyezéséből fakadóan megváltoztathatatlanok.”

  (Első vatikáni zsinat)

 13. Aki Isten földi helytartóját a Sátán ügynökének tartja az vagy mentális zavarokkal küzd, vagy egy cinikus hazudozó.

  1. Aki Isten földi helytartójának tartja a Sátán ügynökét,az vagy mentális zavarokkal küzd,vagy egy cinikus hazudozó!

 14. Istenhit és a katolikus hit nem ugyanaz. Katolikus hit egy pusztuló kultúra (nyugati) hite. A pápa nem az egyetemes Isteni elv első embere a Földön, ő csak egy választott bábu aki a választóitól függ, ergo az ő érdekeiket szolgálja……..

 15. Bár harmadrendi karmelita fogadalmam van, nem vagyok hívő, sőt, egyik szakdogámat pont valláskritikából írtam. Alapból minden hívőt hülyének tartok. Bennem föl sem merül, hogy egy újheftita büdöspiréz ÜGYNÖK mit mond vagy mit nem mond. Xarok rá. Aki ráadásuk fekacarab bűnözők lábát csókolgatja, azt ha módom lesz rá, úgy hajítom arcul, hogy az orrváladéka menetet vág a nyakán. Mert megérdemli. Amúgy a hír nem igaz, a nyomorult csak összefut Viktor királlyal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük