Főszólalsz? Neigyá!

Blog VBT

“Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést.” (graffiti)

Parlamentáris demokráciánk igen különös színfoltjának lehettünk tanúi a napokban. Nevesen, hogy az egyik ellenzéki honatya a miniszterelnök úrhoz címzett kérdését még papírról is alig tudta hangosan felolvasni. Nem. Nem a fényviszonyokkal volt baj. S szinte biztos, hogy azzal sem, hogy a képviselő úr esetleg – teljesen véletlenül – fehér színnel írt volna a fehér papírra. Az ok mélyebben keresendő. Valahol a májban. De mielőtt rávágnánk, hogy „Hát ez felháborító!”, s a tetejébe tökéletesen igazunk is lenne, az igazán vérlázító nem ez volt.

Jóvazanúgy

Az igazán felháborító, hogy a felszólaló úr párt- és frakciótársai teljes nyugalommal hagyták, hogy elvtársuk elmondja a… nos, hogy mit, azt nehezen lehetne leírni, mert a képviselő zavaros állapota az írás zavarosságában is visszaköszönt. Ennek ellenére egy sem akadt közülük, aki legalább odasúgta volna neki, hogy

„Laci, [email protected], takarodj már haza, igyál egy löket paradicsomlevet, ’szt dőlj le, mint a gyárkémény, ne minket égess itt!”

Még a szóvivő úr sem húzta le őt a grabancánál, hogy

„Te barom, a Ferit is csak egy kamu perrel tudtuk kimosdatni a Sebi féle whiskys botrányból…”.

Nem, kérem, ezek ott ültek, és néztek maguk elé komoran. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy üveges tekintetük az agyukat alkotó sejtek bonyolult munkájának szólt, amikor is a tekervények Rosette-i kőként próbálták dekódolni a maligános mondatokat. Ez a dekódolás – valljuk be férfiasan – magának Orbán Viktornak is nehezen ment. De azért hősiesen próbált megfelelni a sok cefreszagú csúsztatásra. Gondolom, közben a felszólaló párttársai közül páran összesúgtak, s már meg is volt a kiskapu:

„Jóvanazúgy, Jauzsikám! Majd aszondjuk, hogy szívgyógyszerre öblögetett alkoholos szájvízzel…”

Zéró tolerancia

Már csak azt nem értem, hogy a Parlament miért nem egy alkoholmentes hely? Mert értem én, hogy isiász, meg izgulás, meg diszlexia, s más hasonló védekezési formák. Csak hát… van ez a szonda nevű szerkezet, amivel egyszer s mindenkorra a végére lehetne járni a dolognak. Fogalmam sincs, a jó Laci betyárral megfúvatták-e a májzsugorosok trombitáját, s ha igen, vajh’ kezdeményezte-e valaki a Házbizottság összehívását, s fegyelmi ügy indítását.

Mert azért az mégis csak nonszensz, hogy egy bolti rakodó, mondjuk, ha este, odahaza megiszik három üveg sört, és hajnalban a rögtönzött munkahelyi teszten még mutat valamicskét a jelző, akkor akár ki is rúghatják, de hogy minimum pénzmegvonást kap, az teljesen biztos. Pedig a feladata annyi, hogy a megfelelő dobozt a megfelelő polcra tegye. Ezzel szemben a Nemzet Templomában, a Tisztelt Házban, demokráciánk fellegvárában – ami végső soron szintúgy egy munkahely – olyan ordenáré ocsmány módon lehet élő egyenesben megnyilvánulni, hogy azt akármelyik vidéki, sátoros lagzi menyasszonytánca megirigyelhetné.

***

És ezek szellemi táltosa és legfőbb vezére vizionált választási győzelmük esetén 12 pontos intézkedési tervet rögtön az első napra. No, akik ismernek, azok rendkívül segítőkész, előzékeny embernek tartanak. Most sem akarok erre rácáfolni.

Szeretettel másolok be ide, ha nem is 12 pontot, de 12 lépést (véletlenül se hosszúlépést!), amit úgy tűnik, ennek a pártnak minden egyes tagja jó, ha elolvas! Mert, ahogy a széksorokban ülőket néztem, hát… lehet, hogy a túlzott sófogyasztás miatt ilyen szétesett az arcuk. De én egész másra tippelek.

Szóval tessék, tisztelt honatyák! Hátha segít!

Az Anonim Alkoholisták 12 Lépése

 1. Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk az alkohollal szemben – hogy életünk irányíthatatlanná vált.
 2. Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő helyreállíthatja lelki egészségünket.
 3. Elhatároztuk, hogy akaratunkat és életünket a saját felfogásunk szerinti Isten gondviselésére bízzuk.
 4. Félelem nélkül mélyreható erkölcsi leltárt készítettünk magunkról.
 5. Beismertük Istennek, magunknak és egy embertársunknak hibáink valódi természetét.
 6. Teljességgel készen álltunk arra, hogy Isten megszabadítson bennünket mindezektől a jellemhibáktól.
 7. Alázatosan kértük őt hiányosságaink felszámolására.
 8. Listát készítettünk mindazokról, akiknek valaha kárára voltunk, és hajlandóvá váltunk mindnyájuknak jóvátételt nyújtani.
 9. Közvetlen jóvátételt nyújtottunk nekik, ahol lehetséges volt, kivéve, ha ez sérelmes lett volna rájuk, vagy másokra nézve.
 10. Folytattuk a személyes leltár készítését, és haladéktalanul beismertük, amikor hibáztunk.
 11. Igyekeztünk ima és meditáció útján elmélyíteni tudatos kapcsolatunkat a saját felfogásunk szerinti Istennel, csak azért imádkoztunk, hogy felismerjük velünk kapcsolatos akaratát, és hogy legyen erőnk a teljesítéséhez.
 12. E lépések eredményeként spirituális ébredést éltünk át, megpróbáltuk ezt az üzenetet alkoholistákhoz eljuttatni, és ezeket az elveket életünk minden dolgában érvényre juttatni.

() VBT ()

 

Na de hogy valami normális dologgal is foglalkozzunk ma, kárpótlásul azért, hogy a szóra sem érdemes ellenzékre ma is annyi szót pazaroltam, íme, egy cuki kis állatos videó. Szeretettel!

http://vbt.pestisracok.hu/wp-content/uploads/sites/24/2018/10/42322225_487916265059831_6656888928693387264_n.mp4


8 hozzászólás “Főszólalsz? Neigyá!

 1. Már a Sargentini vajákosasszonyságok ráolvasásánál is gyanakodtunk páran, hogy nemcsak a hül.eség beszél belőlük, alkalmasint az isiász is, és annak okán javasoltuk, hogy legyen szonda és katalógus (létszámolvasás) is az ülésteremben.
  Csak ismételni tudunk: Az általunk, mint munkaadók és képviseltek egyszemélyben adott fizetésért a parlamentek ülésein – mint minden munkahelyen – követeljük az ott tartózkodást és kétszeri alkoholos vagy kábítószeres jelenlét után a képviselők kizárását.
  Egyszerűen abszurdum, hogy akik milliárd pénzekről és tízmilliók sorsáról döntenek, megengedhessék maguknak a bódultság luxusát. Mit szólnának ők, ha a parlament(ek) büfészakácsai részegségtől mellényúlva a dobozoknak – nem is szándékkal – patkánymérget szórnának só helyett az ételükbe? Vagy a sofőrjük isiászosan nekimenne egy lezárt vasúti sorompónak? Azt ugye kikérnék magunknak?
  Hát mi is 10 millióan kikérjük magunknak, hogy nem tisztelnek.

  1. Egy velejéig rothadt tróger maffia hálózat dönt a magyar és uniós pénzek sorsáról, nem ez az öregember . Csak szólok !

 2. A “neigyá'” még csak hagyján, de ez a leküzdhetetlen rombolási kényszer…!

 3. Ami a varasbékából kijön,az az MSZP.meg a képviselői,valamint a tüntikézői.

 4. A DK. -ban mindenki iszik, ebben a vezér Gyurcsány. De miért ülnek be a parlamentbe részegen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.