A Gyurcsány-hazugsággyár Balassagyarmaton

Blog VBT

Ami szeptember 3-án Balassagyarmaton történt, azt tanítani lehetne, annyira tipikusan iskolapéldája annak, miként működik teljesen csúcsra járatott állapotában a Gyurcsány-féle hazugsággyár? Na, de szép sorjában!

***

A történések időrendben:

1:

Gyurcsány Ferenc augusztus utolsó hetében bejelentette, hogy  o̶r̶s̶z̶á̶g̶d̶ú̶l̶ó̶    országjáró haknija szeptember 3-i állomásának Balassagyarmatot jelöli meg, ahol a Civitas Fortissima téren tart közönségtalálkozót.

2:

Úgy tűnik, hogy a jó palócok ezt nemigen szerették volna, s rosszallásuknak egész kommentzuhatagot szántak a terépcsecsős kígyó oldalán. Hosszan, aprólékosan, minden olyan pontra kitérve, amiért soha nem szeretnék még egyszer Gyarmaton látni őt. És itt a hangsúly a „még egyszer”-en van. Ugyanis pontosan a Gyurcsány tulajdonában lévő Altus Rt., valamint egy másik kft. volt az, amelyik potom 46 millió forintért vásárolta meg az állami tulajdonú Hungalu Rt.-től a Balassagyarmati Fémipari Kft. 287 millió forint névértékű üzletrészét. A szerződésnek ráadásul volt egy melléklete, ami arról szólt, hogy a Hungalu Rt. 50 millió forintot ad kölcsön a megvásárolt Balassagyarmati Fémipari Kft.-nek, tehát Gyurcsány Ferencnek. 1995-öt írtunk ekkor. Ugyanebben az évben nem mellékesen az Altus és a GPS Vagyonkezelő Kft. 705 millió forintért vásárolta fel a Magyaróvári Timföld és Műkorund Zrt. 987 millió forintos üzletrészét. Tehát a Horn-kormány többszáz millió forinthoz juttatta hozzá az akkorra már Varju Lászlóval együtt a KISZ-vagyonból milliárdossá lett Gyurcsányt. (És ez még csak az alumíniumipar!)

No, elég az hozzá, hogy természetesen a Balassagyarmati Fémipari Kft. a felvásárlás után „átalakításon” esett át, ami nem jelent mást, mint első körben tömeges kirúgásokat, majd feldarabolást és értékesítést. Magyarán Gyurcsány pillanatok leforgása alatt úgy darabolta fel a bagóért vett céget, ahogy a kardszárnyú delfin kapja cafatokra a tehetetlen fókaborjút.

3:

Szeptember 3-án Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán bejelentette, hogy berekedt, nem tud beszélni, ezért elmenni sem tud a balassagyarmati lakossági fórumra. Viszont küld maga helyett egy meglepetésvendéget. (Később a rekedtség okának covid-fertőzést írt, ami persze manapság egy olyan jolly joker, amit illik nem megkérdőjelezni.)

4:

Szeptember 3-án pénteken, este 6 órakor aztán 90-100 érdeklődő jelenlétében színre lépett Dobrev Klára, aki, tekintve, hogy az ellendrukkerek meglehetősen nagy hanggal adtak jelet nemtetszésüknek, nem feltétlenül tudta kampánycélokra használni a találkozón készült videókat.

Pedig bizony érdemes lett volna közzétenni a Dobrev-beszéd némely szegmensét. Például azt, amikor mindannyiunk Klára asszonya elmondott egy történetet, miszerint odament hozzá egy balassagyarmati nő, aki arról panaszkodott neki, hogy a covid idején választania kellett: vagy a gyerekei online iskolai oktatásához nélkülözhetetlen internetet fizeti, de akkor ételre nem jut, vagy ételt vesz, és akkor viszont nincs iskola a kicsiknek. Ez pedig azért érdekes (már, ha az ordas, mocskos hazugságra az „érdekes” a megfelelő szó), mert a kormány a veszélyhelyzeti távoktatás miatt – a legnagyobb internetszolgáltató cégekkel megegyezve – minden olyan családnak, ahol iskoláskorú gyermek volt, lehetővé tette az ingyenes internet igénylését.

5:

S ha már videók nem készültek, készültek helyettük képek. Amik egy új problémát vetnek fel. Dobrev a fényképek feletti bejegyzésében ugyanis arról írt, hogy Balassagyarmaton rengeteg fiatallal találkozott. Ami perszer nem kizárt, mert Balassagyarmat diákváros, szóval ha az autójával végighajtott a Rákóczi úton, és kinézett a kocsiablakon, ez még akár igaz is lehet. De hogy a fotókon – két kislány és egy fiatalember kivételével – 70 pluszos emberekkel trécselt, az olyan biztos, mint hogy Horn Gyula a túlvilágnak pontosan abba a szegmensébe került, amiben Sztálin és Rákosi társaságát is élvezheti az idők végezetéig.

*

Digitálisan retusált történelem – Gyurcsány Ferenc valóban nem járt 2021. szeptember 3-án Balassagyarmaton, Dobrev Klára pedig utólag nem járt ott.

*

Az a bizonyos új probléma pedig, amit a bekezdés elején említettem,  a következő: Dobrev már arra sem fordít energiát, hogy hazugságait leplezze. Szemrebbenés nélkül hazudja, hogy fiatalokkal beszélgetett, miközben a fotókon csak idős emberek vannak, hiszen bármit mondhat, elvakult posztkommunista rajongói bármit, bármikor elhisznek neki.

Ahogy férjének, Gyurcsány Ferencnek is elhitték, hogy az őszödi beszéd egy bátor igazságbeszéd. Pedig csak egy belső pártviszály miatt történt kiszivárogtatás volt, amiről három dolog biztosan igaz:

– nem a nagyközönségnek szánták,

– nem követte bocsánatkérés,

– nem követte számonkérés.

(Utóbbit én magam sem értem.)

***

Szívesen mutatnék Dobrev Klára balassagyarmati bohóckodásának fotóiból néhányat, ám ez sajnos lehetetlen. Dobrev Klára ugyanis fél nap után az egész posztot képestül, szövegtestül letörölte. Hogy tanácsadói hatottak-e maradék józaneszére, vagy ő maga jutott jobb belátásra, azt már sosem tudjuk meg.

Ami viszont biztos, hogy a Legbátrabb Városban levezényelt majomparádéjuk tipikus iskolapéldája a Gyurcsány-féle hazugsággyárnak:

– Ígérte, de nem jött,

– az asszonyt küldte maga helyett,

– aki helyette is hazudozott egy sort,

– majd nyilvánosan ignorálták az egészet.

Őszintén… fogalmam sincs, hogy milyen bűnt kéne Gyurcsánynak elkövetnie ahhoz, hogy végre valaki számon kérje?

Úgy tűnik, hogy egyelőre bármit megtehet. S ez a „bármi” az ellenzéki térfélen zajló, előválasztásnak hazudott kutyakomédiában rendjén is van.

De bízom abban, sőt tudom azt, hogy ez az ország van annyira józan és előrelátó, hogy ezt a gazembert még egyszer a hatalomnak a közelébe se engedi!

() VBT ()

Kiemelt kép: Dobrev Klára Facebook-oldala


8 hozzászólás “A Gyurcsány-hazugsággyár Balassagyarmaton

 1. Egyébként Gyurcsány volt legalább annyit vegzálva az elmúlt 11 évben, mint mondjuk az a kommentelő, aki a kórházi ágyszámok csökkentéséről írt a fácsén?
  Remélem, az afgánok jól viselik magukat, hírlik, hogy Gyarmatra is jutott…

  1. Kedves István! Azok az afgánok – és többségükben kisgyermek családtagjaik -, akikre biztos halál várt volna, ha nem menekítjük ki őket, mert missziónk során nekünk segítettek? Igen, köszönöm kérdését, jól érzik magukat. Legfőképpen azért, mert életben vannak.

 2. Kedves Tamás!
  Ennek bizony őszintén örülök, ezek szerint ők nem “a hódítók előőrsei”.
  Remélem, hamar megbarátkoznak a jó palócokkal, s azok is velük.
  Remélem, a személyes jó tapasztalat felülírja majd honfitársainkban azt a sok differenciálatlan balgaságot, amit az elmúlt években kénytelenek voltak “elfogyasztani”.
  Remélem, az “afgán” (valószínűleg tadzsik, pastu vagy hazara) kisgyerekek jó magyarrá válnak majd, és értékes tagjai lesznek társadalmunknak.

  1. Nem kizáró ok a hovatartozásuk,de a magadfajtáktól semmit sem várunk,mert alkalmatlan senkik vagytok.
   Ne szard össze a bokád,de hidd el,hamarosan rád fog járni a rúd! Tetszik ez a magadfajtának,vagy sem.

   1. Maradt még a Fekete István-kötetekből a költözés után?
    Konkrétan a Derengő hajnal érdekelne, megvenném, mert új kiadást nem láttam belőle.
    Pár éve odaígértem egy “magamfajtának” – megtetszett neki az öreg Retek és a “kis gróf” dialógusa a gazdagságról – de a sajátomat sehol sem találom.
    Tudsz segíteni, még mielőtt a rúd rám járna?

 3. Azt a kúrva életét ! Hát , hogy néz ki ez a genetikailag torz , moslék zabáló zsírdisznó , bulesz migri , enyves kezű — czeglédis — csatakanca , marxista – leninista – trockista – szadista sztalinista – libernyák – kommenista – bolsevik nőstény /: vagy mi a fene ?:/ csatorna patkány ?! /: Dr. Prof . Bangóné Bangó Bangó PhD..:/
  Mert akkora egy mosóteknő nagy valagú dzsipó dorong , kotvány , kotralék , mint egy szarvasmarha /.végtermék./ , mert felzabálja , elzabálja a mélyszegények elől a kaját , a finom falatokat , a lazacot , a kaviárt , meg a steaket…dőzsölnek urizálnak , megy a habzsi – dőzsi , meg a rongyrázás , meg a lopás , csalás , sikkasztás , gyurcsányizás , czeglédizés kommancs módra !!
  Dúl , tombol a mamelukok , zombik , droidok , bégető birkák átkúrása , a lopott , elcsalt , elsikkasztott , elczeglédizett pénzekből a munkáért egy kapavágást sem tevő milliókból , milliárdokból !! Hazudnak Hazudnak Csalnak Lopnak Hazát árulnak , czeglédiznek …míg el nem jutnak a Guillotine.-hez !!
  Állítsuk meg a hitleri , mussolini , goebbelsi halál propagandistákat !! A marxista – leninista – rákosi hulla rabló , hulla gyalázó , fizetett bérgyilkosokat , a gengsztereket , a szadista sztalinista diktátorokat , a bandita Apró – Klein Klán /.olaj./ maffiózókat , a gyurcsányi , gyurcsányiné , czeglédi fittelina böszmék , korrupt zsoldosok , moralista kapcarongyok tombolását , tobzódását , rombolását …kóhnbélák , steinszamuelik nyomulását , dorbézolását !!!
  A fiatal , agyalágyult , agymosottak , genderek , kenderek azt kérdezték a gyilkos hazaárulótól , amit a fostos kecske nyuggerek , a panel proli proletárok leírtak nekik !!
  Elvtársak Elvtársnők Kommenista Disznók, Szavazzatok a Böllérre !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.