Intenzív nyelvtanfolyam

Blog VBT

Hála az égnek, egyre több ellenzéki covid-fertőzött él demokratikus jogával, a szólásszabadsággal, s e jogát előszeretettel gyakorolja is Facebook Live formájában. Akár még az intenzíven fekve is, oxigénmaszkját időlegesen levéve, hogy az „igazság” kimondása még ilyenformán se korlátozódjon. Azonban nyelvi kifejezőeszközeik igen korlátozottak, jobbára egy bizonyos témát járnak körül, ez a téma pedig nem más, mint hogy O1G. Ezért szeretnék segíteni nekik egy gyorstalpaló magyar-covid, covid-magyar intenzív nyelvtanfolyammal.

***

Amit mondasz:

Dögöljön meg Orbán, miatta vagyok itt!

Amit mondanod kellene:

Szartam a maszkra, amikor már tüneteim voltak, akkor is simán járkáltam ide-oda. Aztán amikor beütött a krach, még posztoltam egy „Mocskos fideSS-t a profilomra, és megvártam, míg kiér a mentő.

*

Amit mondasz:

Szarni se engednek ki, ide vagyunk bezárva hárman, se mosdó, se vécé. Már enni se merünk!

Amit mondanod kellene:

El vagyunk különítve, de rendszeresen ellenőriz minket az ápolási személyzet, ezenkívül van az ágyainknál nővérhívó gomb, ha azt megnyomjuk, 2 percen belül jönnek.

*

Amit mondasz:

A kaja is szar, mert ellop mindent a kormány.

Amit mondanod kellene:

Pontosan tudom, hogy a kórházi konyhák közt viszonylag ritka a Michelin-csillagos, viszont képzett dietetikusok állítják össze a napi menüt, méghozzá betegekre és betegségfajtákra méretezve. Ízeket meg úgyse érzek, bassza meg…

*

Amit mondasz:

Semjén vadászati kiállítása többe kerül, mint amit az állam a mentősöknek ad.

Amit mondanod kellene:

Három alma meg két körte az hány szilva? Avagy egy profitorientált világkiállítás megrendezési költségeit egy nonprofit egészségügyi szerv éves költségvetésével összehasonlítani nem lehet. De ha mindenképp projektálni akarunk, anno a szocialista kormányok, miközben vizitdíjat vezettek be, és a kórházi fejlesztéseket folyamatosan nyirbálták, a sok elhibázott projekt mellett csak a meg nem valósult kormányzati negyed előkészítésére 12 milliárdot herdáltak el.

*

Amit mondasz:

Túl sok/túl kevés a lélegeztetőgép.

Amit mondanod kellene:

Nem vagyok szakember, fogalmam sincs, mennyi lenne az ideális. Azt viszont tudom, hogy Magyarországon az orvosoknak egyelőre nem kell túlélési esélyeket latolgatva dönteniük, ki kerüljön gépre, és ki ne.

*

Amit mondasz:

Ha a kormány előbb szigorított volna, nem lennék itt, hogy rohadjanak meg!

Amit mondanod kellene:

Ha az ellenzék feladta volna kicsinyes hatalomváltási terveit, és a vírus elleni küzdelemre koncentrált volna, már rég be lettek volna vezetve a szigorító rendelkezések. És akkor én, orbitális hülyegyerek, talán valóban nem lennék itt.

*

Amit mondasz:

Teszteljék fideszeseken a vakcinát, hadd dögöljenek meg tőle!

Amit mondanod kellene:

Mindamellett, hogy más halálát kívánni iszonyat mocskosul gáz dolog, pontosan tudom, hogy a saját családomban is vannak kormánypártiak, ezért inkább mégse kívánok nekik rosszat. Sőt, inkább azt kívánom, hogy a vakcina legyen valóban hatásos.

*

Amit mondasz:

A védőoltással chipeket fognak belénk ültetni.

Amit mondanod kellene:

Van saját chipem, amiről mindig tudják, hol vagyok, kikkel tartom a kapcsolatot, mit szeretek, mit utálok, stb. Ezt a „chipet” úgy hívják, hogy mobiltelefon, és önként viszem magammal mindenhova.

*

Amit mondasz:

Kurva kevés az orvos meg az ápoló, mert nem fizetik meg őket ezek a mocsadékok!

Amit mondanod kellene:

Kurva sok orvos és ápoló ment nyugatra, miután full állami támogatással lediplomázott. Most meg azért sírnak, mert emelni fognak a fizetésükön, és nem fusizhatnak kedvükre. Közben néhányan Orbánt ekézik, pedig már Antall alatt megindult az egészségügyi dolgozók kivándorlása, ami Medgyessy és Gyurcsány alatt, Magyarország uniós csatlakozása után sosem látott méreteket öltött, szóval az itt maradók pontosan a távozók miatt vannak kevesen.

***

Persze úgy is lehet, hogy aki elkapta a vírust, és kórházi ápolásra szorul, az a saját gyógyulására koncentrál, ahelyett, hogy propagandacélok, vagy saját ismeretségének növelése céljából live-ozik. Önmagában ugyanis semmilyen betegség nem tesz minket sem orvossá, sem közgazdásszá, sem politológussá.

Az egészségügy valóban túlterhelt.

Az orvosok és az ápolók valóban jobban is meg lehetnének fizetve.

De egyvalamit értsünk meg!

1945-ben egy vesztes háború után a kommunisták egész egyszerűen szartak a közgyógyellátásra. A rendszerváltás utáni politikai váltógazdaságban, ahol még a jobboldali kormányoknak is muszáj-koalíciókat kellett kötniük, s négy évnél előbbre sosem tervezhettek, esély sem volt az egészségügyi rendszer optimalizálására. Aztán a 2002-től 2010-ig terjedő időszakban a szocialista kormányzások még azt is leépítették, ami addig jó volt. Az Orbán-kormányoknak pedig ennek a valóságos roncsnak az újjáélesztésére 10 év jutott. Eddig.

65 év rombolását teljesen tökéletesre renoválni márpedig nem lehet 10 év alatt.

***

Minden kórházban lévő, valamint otthoni karanténba kényszerült betegnek mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

Pártpreferenciától függetlenül.

() VBT ()

Kiemelt kép: ideas.org.au

3 hozzászólás “Intenzív nyelvtanfolyam

  1. Furcsa világ ez.
    Sajnos sok embernek módosította a tudatát a mindenhova elcipelt mikrochip. Illetve a hozzá kapcsolódó médiák. (médiákok.)

  2. Nem nyelvészkedni, hanem úgy verni pofán ezeket a… a… tudjukkiket, hogy megtanulják végre, mi az a MAGYAR népakarat.

  3. Javasolnám a teszt-fanoknak az alábbi intelmet: lehet hogy a terhességi teszted negatív lett, de azért ne menj el óvszer nélkül szexelni!
    Persze, ha átgondolnák a dolgokat és nem ész nélkül járna a a bagólesőjük, meg a kezük a klaviatúrán, akkor kiderülne, hogy nincs miért picsogni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük