A Tudatos Oltatlanok Szektája

Blog VBT

Sok helyen látom a fenti képet. Túl sok helyen. Általában a háttérhatalom, mikrochip, új világrend, s hasonló szavakkal, szóösszetételekkel társul. Valljuk be: ez egy szekta. A szekták minden tulajdonságával felruházva. Már csak az orvosok meglincselése, vagy a tudományos szakkönyvek elégetése hiányzik a képletből.

***

Kétféle oltatlan létezik: az egyik, aki még nem kapta meg a vakcinát, de regisztrált, és most vár. Hála a kormánynak, ez a várakozási idő most már egy-másfél hétre rövidült. Ami azért is jó, mert a brit és az indiai variáns megjelenésével a koronavírus-fertőzés is veszélyesebb szakaszba lépett. Már nem elég abban bízni, hogy az ember csak úgy lábon kihordja, esetleg kórházba kerülve – a gondos ápolásnak köszönhetően – kisebb szövődményekkel túléli a kórt. Az első csoportba tartozó oltatlanok értelmes, felelősségteljes emberek, akik megértették mind az egyéni védekezés, mind a nyájimmunitás mielőbbi elérésének fontosságát.

Vannak azonban a tudatos oltatlanok. Avagy inkább van a Tudatos Oltatlanok Szektája (röv. TOSZ) amely mára egy olyasfajta blaszfém vallássá állt össze, ami, ahogyan fentebb is írtam, a szektatudat (avagy inkább tudatlanság) minden ismérvét magán viseli, méghozzá esszenciális formában, bármelyik hezitáló számára könnyen beadható formában.

A szektás oltatlanokat szintén két csoportra lehet osztani: a szektában ostobává váltakra, valamint a született ostobákra, akik eleve azért lettek szektatagok, mert az érvek leperegnek róluk. Meggyőződésem, hogy ez a második szektacsoport a nagyobb, bár ezt semmiféle méréssel nem tudom alátámasztani. (Igaz, a statisztikai adatok amúgy is hidegen hagyják a szektásokat.) 

A született ostobákkal annak ellenére nem kell és nem is szabad foglalkozni, hogy ők vannak többen, mivel elemi tudás és vitakészség hiányában teljességgel meggyőzhetetlenek. A keménymagot alkotó önkéntes elhülyülőkről azonban muszáj beszélnünk, hiszen csekély létszámuk ellenére hatalmas károkat okoznak a társadalomnak.

A szabad akaratukból okosból ostobává válók csoportjában akár orvosok, gyógyszerészek, egészségügyi szakemberek is lehetnek, akik aztán a megfelelő árukapcsolással, s némi politikai haszonszerzési célzattal azt nyilatkoznak, amit a kedves megrendelő akar. S úgy építik karrierjüket ebben a tudománytalan alkonyzónában, hogy ismeretlen senkikből egycsapásra országosan felkapott senkikké válnak. Az ő esetükben nem ritka, hogy effektív hasznot is húznak a világjárványból.

Ennek egyik formája a szakszervezetek feletti ellenőrzés megszerzése, vagy legalábbis ennek kísérlete, ami tökéletesen egybecseng az egészségügyi bérrendezés kritikájával. Hogy ne köntörfalazzunk, ezek az emberek nem akarnak kilépni a szürkegazdaságból, mert  számukra a magasabb bér meg sem közelíti a paraszolvenciával elérhető profitot. Agitációjuk oka lehet még a szakmai elismerés eddigi hiánya, ami azért legtöbbször jogosan következik be – avagy a professzionalitás minden akadályon utat tör magának, míg a nyelvcsapásokkal történő előrehaladás sokszor feneklik meg a minimális elvárás zátonyán.

A vírustagadó, avagy oltásellenes biznisz másik ismert formája, hogy a tudatos vírustagadó avagy oltásellenes egészségügyi szakember a saját immunerősítő koktélját kezdi reklámozni, illetve mindenféle, csak nála, csak tőle beszerezhető recepteket készít, melyeknek azonos célja: az immunrendszert megerősítve megakadályozni, hogy a szervezetbe került vírus drasztikus hatást fejtsen ki. Ezek a koktélok máskülönben teljesen ártalmatlan vitamin- és nyomelem-keverékek. A baj az velük, hogy – finoman fogalmazva – nem jelentenek teljes garanciát egy esetleges citokinvihar elkerülésére. Az immunrendszer erősségét ugyanis elsősorban nem a táplálékkiegészítőkkel lehet elérni, hanem:

– elegendő alvással,

– kiegyensúlyozott táplálkozással,

– sportolással,

– szabad levegőn tartózkodással,

– a káros szenvedélyek kerülésével,

– stresszmentes életmóddal.

Azaz a vitaminokat és nyomelemeket tartalmazó csodaszerek nagyjából annyit segítenek a fentiek elhanyagolásával, mintha a rákot Kalmopyrinnel, vagy a hülyeséget vérehulló fecskefű teájával  próbálnánk orvosolni: nem árt, csak épp nem használ.

***

Ami a Tudatos Oltásellenesek Szektájának legnagyobb felelőssége, az a teljes ideológiai maszlag megteremtése és terjesztése. Ebben pedig – Sajnos, vagy nem sajnos – nem beszélhetünk oldalakról. Szép számmal vannak a kormánypárt oldaláról is, akik úgy terjesztik a hamis érvrendszerre épülő önigazolásaikat, mint könnyű szél a gombaspórákat.

Pedig csak egyetlen, picinyke jogi formulát kellene megjegyezniük, ami nem más, mint az „argumentum a maiore ad minus”, ami arra épül, hogy hazánkban számos védőoltás kötelező.

Az „argumentum a maiore ad minus” ősi római jogelve szerint tehát, ha egy védőoltás jogszerűen akár kötelezővé is tehető, akkor az ennél enyhébb intézkedés (tehát a kötelezés helyett csak többletjogok és korlátozások hozzákapcsolása) is jogszerű és alkotmányos. (KLIKK IDE!)

***

Csak remélni tudom, hogy a brit variánsnál is veszélyesebb, hazánkban is bármikor felbukkanható indiai variáns nem sodorja katasztrófába azokat, akik jobban hisznek szektájuk szószólóinak, mint a tudomány elismert képviselőinek.

Addig pedig, akár ilyen felháborító képekkel bohóckodnak, akár másokat hergelnek, azt kívánom a Tudatos Oltatlanok Szektájának, hogy rövid időn belül veszítse el minden önkéntes tagját, mégpedig a józan belátás révén, békésen, emberáldozat nélkül.

() VBT ()


20 hozzászólás “A Tudatos Oltatlanok Szektája

 1. Az ÖRDÖG nem alszik!
  A vírus sem alszik!
  Tudatos Oltatlanok Szektájának tagjai majd egészen biztosan belekerülnek a “KORONÁS FŐK” SZEKTÁJÁBA.
  Majd jön értük a felbujtójuk az ÖRDÖG!
  Kellene lenni személyi felelősségnek is!
  A hogy egy részeg, vagy narkós ember, alkohol állapotban nem kockáztathatja más emberek életét,
  éppen úgy (törvényileg elrendelném) hogy egy vírushordozó sem kockáztathatja más emberek életét.
  Nem baj, majd elfogynak! Nem sajnálom őket!
  Minden probléma elmúlik! Ha más nem azok múlnak el akiknek problémájuk van a vakcina oltással!

  1. A vírus tényleg nem alszik, mert nincsen idegrendszere. Nekem van, sőt gondolkodni is tudok. Azon gondolkodok, hogy miért nem lehet -akár a liberálisok által kiátkozva- KÖTELEZŐVÉ TENNI az oltást. Aki pedig nem hajlandó az kapjon egymilliós bírságot, vagy börtönt, de érvényt kell ennek szerezni.
   Az államhatalom gyengesége, ha nem tudja azt mondani, hogy ez kötelező és punktum!

 2. Kötelezővé lehet tenni az oltást, csak nem szabad. Politikai öngyilkosság lenne.
  Nem beszélve arról, hogy jelenleg nincs is elegendő vakcina és oltási kapacitás.

  1. Sokkal több oltóanyagunk van, mint regisztrált oltásra váró. Már külföldieket is oltunk. A gyávaság a politikában sem szép dolog. Mi kötelezővé tesszük, ha a liberális EU vért hány akkor is. Dögöljenek meg a jogvédők, TASZ, Helsinki Baszottság és a többiek.

 3. VBT szakszerű, észszerű, okosan, érthetően leírt véleménye nagyon hiányzik a Pesti Tv-ből!

 4. Szélsőséges indulatok láthatók mindkét oldalon. Az oltottak esetében valaki kifejthetné mi ennek az oka, hiszen ők A VÉDETTEK, mégis mi frusztrálja őket?

  1. Valamit nem értesz. Úgy nevezik a dolgot, hogy Társadalmi Összefogás. Aki be van oltva joggal várja el a többitől, hogy ők is menjenek el oltásra, hogy meglegyen a kritikus tömeg. Ez pont olyan, hogy én elmegyek szabad időmben társadalmi munkában a töltést erősíteni, mert jön az árvíz, és akkor odaáll néhány gazember zsebre dugott kézzel és azt kérdezi, hogy minek kell töltést építeni, ha jön a víz akkor majd el is vonul.. Persze, hogy aki ott izzad a köz védelmében az dühös ezekre a gazemberekre. Mert mondjuk már ki nyíltan: GAZEMBER AZ AKI KIVONJA MAGÁT AZ OLTÁS ALÓL, ÉS EZZEL MÁSOK EGÉSZSÉGÉT IS VESZÉLYEZTETI.

 5. VBT e vélemény cikke, rá nem jellemzö módon, egy férc munka. Összemos virus tagadót az oltást tudatosan elutasítókkal, kitalál egy pejoratív hangzású betüszót egy fiktív szervezetre, majd megállapítja, hogy akik ebbe a társaságba tartoznak azok ilyen, vagy olyan módon ostobák. Tamás, Te ennél azért többre vagy képes!
  A virus fertözés megállapítására használt ún. PCR teszt megbízhatósága 50%. Ennek ellenére az “eset számokat” e tesztek alapján publikálják. A vakcina hatásossága kérdéses, mellékhatásai vannak (igaz nem mindenkinl és/vagy nem azonnal), de erröl nem beszélünk. Nyáj-immunitásról persze sokat, és ezen a klisén keresztül lehet befeletíteni mindenkit aki nem “oltakozik”. Amikor a svédek beszéltek nyáj-immunitásról kb 1 éve, vakcina nélkül, akkor ök voltak világ ostobái. Pedig az immunitás végül a saját immunrendszerüknek köszönhetö oltással, vagy anélkül.
  Vírus van, járvány szintén van. Mint minden elmúlt évben is volt. Akkor influenzának hívtuk, bizonyos betüket hozzá biggyesztve (A,B,C…). A mostani járvány halálosabb? Nem. Hja, egyébként hová tünt az influenza?
  Ha az emberek megosztása, egymással szembe fordítása a cél, akkor ez sikeresen halad. Érdemes odafigyelni, hogy a politika után most ezen a síkon is megosztják a társadalmat. Ugyan kinek állhat ez érdekében? Hagyom a választ másokra, de aki növelni akarja a kontrollt az emberek felett, ahhoz elöször meg kell osztani a tömegeket. És most ezen az úton haladunk egyre lejjebb….

  1. Figyelj barom! Anno népbetegség, “morbus hungaricus” volt a TBC. A rengeteg betegségen átesett ember sem teremtett nyáj immunitást. Anyám anno tanitónő volt Devecserben, mikor kiderült egy szűrésen, hogy TBC-s akkor elbocsájtották és a Korányiba vitték ahol felgyógyult. (Az egyik testvére belehalt..) De amikor az ötvenes években bevezették a TBC elleni oltást akkor a hatvanas évekre eltűnt ez a betegség, ma már a sok hajléktalan miatt néha előfordul. Tömegesen nincsen TBC, kolera, himlő, stb.
   A betegségen átesettség kisebb védelmet nyújt, mint egy oltás, ez már bizonyított tény.
   Takarodjál innen a bolsevik barátaidhoz és nyald a szemkilövető valagát!

 6. Szerintem az egész oltásellenességes cirkuszt Soros terjeszti, mert tudja, hogy az oltatlan emberek nem félnek a kamuvírustól, ezért meg lehet őket nyerni a bevándorlás és az LMBTQ-lobbi támogatásának.

 7. Az oltásellenesek pont olyanok – vagy éppen ők azok is – akik, mikor csótányirtás van egy társasházban és mereven elzárkóznak, hogy márpedig náluk nincs szükség rovarirtásra (pedig tele vannak csótánnyal), miattuk a többiek szenvednek, hogy nem tudják kiirtani a csótányt hatékonyan.

  1. Pontosan kérlek, pontosan. Az akinél a Közös Védekezés alapelve elmekorlátozottság miatt nem jön le. Ezeket erőszakkal kell beoltani. Kötelezővé kell tenni az oltást és punktum! Nem megy el? Akkora bírságot kap, hogy szívrohammal ússza meg..

 8. “a józan belátás révén, békésen, emberáldozat nélkül.”
  Sajnos ez a kívánsága nem fog teljesülni. Elég ha átnézi az “oltatlanok” hozzászólásait. Reménytelen lettem tőlük.
  Amúgy ezeknek az idiótáknak köszönhetjük majd,hogy nem lesz meg az Országos immunitás,és alighanem újra kell majd a maradék embereket oltatni. Mert a vírus az marad,és szaporodni fog.
  Az oltásokról pedig senki nem jósolhatja meg,hogy mennyi ideig védenek. Azt sem,hogy az újabb variánsok ellen is jók lesznek-e.

  1. Tényleg csak egy jó megoldás van. Kötelezővé kell tenni az oltást! Az “emberi jogokról” leghangosabban nyivákolókhoz két szekrényembert kell elküldeni akik “elmagyarázzák” nekik, hogy a hangoskodásuk ártalmas az egészségre. Kár, hogy ez a helyzet, de úgy látszik verőemberek nélkül nem lesz rend és nem érjük el, hogy maszk nélkül lehessen kimenni az utcára.

 9. Halkan jegyezném meg. Az átkosban is voltak kötelező oltások, ráadásul többnyire szovjet gyártmányú vakcinák, és érdekes módon valóban visszaszorultak a népbetegségek. Amúgy ahogy egy gazdálkodó – azaz paraszt ember – barátom mondta: “a marhának kell a pásztor”.

 10. Válasz “csakafidesz” kedves hozzászólásához (visszategezve):
  A covid nem hozható párhuzamba olyan betegségekkel, mint TBC , kolera, himlö. Amivel összehasonlítható, az az influenza.
  A védettségröl, átesettség kontra oltottság, alkotott teóriád téves. Nem tényeken alapul, még ha sok felkiáltó jellel írod is…
  Nem értem, hogy jön ide a politika? Honnan tudod, hogy jobb, vagy baloldali szavazó vagyok? Ez most fájni fog, de jobb ha tudomásul veszed, hogy vannak oltás ellenes Fidesz szavazók.

  1. Asztmás vagyok, orvoshoz járok. Kérdeztem a tüdőspecialista dokit erről. Azt mondta, hogy ez egy egész szervezetet megtámadó betegség, a tüdőn kívül az idegsejteket és az endokrin mirigyeket is megtámadja. Semmi köze az influenzához.

 11. A “tosz” csapat azonos lehet azokkal, akik haragban vannak a biztonsagiovvel.
  Engem ez nem lep meg!

 12. VAKCINA ELUTASÍTÁS!

  FAFEJŰSÉG ELLEN NINCSEN ORVOSSÁG!

  Majd elfogynak a VAKCINA ELUTASÍTÓK vagyis a “KOVID SZABADSÁG SZEKTA” TAGJAI!

  AKI ÚGY AKAR VÁLOGATNI A VAKCINÁK KÖZÖTT MINT A CUKRÁSZDÁBAN SÜTEMÉNYEK KÖZÖTT, ANNAK LEGYEN PÉNZE MEGFIZETNI IS!

  Méla undorral elfogadja az ingyenes vakcinát, aztán még fintorog is.
  Ez nem olyan, mint egy fejfájás elleni tabletta “bekapok egyet, megrázom a fejem és okos lettem, néhány perc alatt”
  VAKCINA ELUTASÍTÓKNAK halvány fingja sincs arról, milyen bonyolult feladat ténylegesen működő vakcina tömeges gyártása!
  A Pfizer volt az, amelyik szívgyógyszert akart kifejleszteni, de Viagra lett belőle!
  Így megértem az aggodalmat Pfizer vakcinával szemben !
  A politikában a tisztesség és a becsületesség szavak KÁROMKODÁSNAK SZÁMÍTANAK!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük