Maszkos ellenzékiek

Blog VBT

Úgy néz ki, hogy hamarosan, talán már napokon belül megszabadulhatunk életünk egyik megkeserítőjétől, a maszktól, ami védett ugyan minket, de mindennapos macerájával aktívan hozzájárult ahhoz, hogy komfortérzetünk a minimálisról a mínusz tartományokba süllyedjen. Persze az igazi maszk levétele egyeseknél még odébb van.

***

Ez a bizonyos igazi maszk nagyon, de nagyon sokakról fog lekerülni, mégpedig egészen pontosan 2022 tavaszán. Gondolok itt azokra, akik most teleharsogják a közösségi oldalakat, s napi rendszerességgel osztják meg az ellenzéki revolversajtó riogatásait, például arról, hogy miért nem jó, ha a minimálbér emelkedik, s miért hat tragikusan mindennapjainkra a kormány otthontámogatási rendszere.

Nyilván ők is felveszik a támogatásokat, és élvezik a gazdaság újraindítását célzó intézkedések áldásait, ugyanakkor otthoni fotelnyugalmukban, vagy haveri körükben, a sokadik sör-tüske kombó után olyan habzó szájjal szidják a kormányt, hogy az már-már a stroke határára löki agyi érrendszerüket.

Bizonyára a kedves olvasó is ismer legalább egy olyan illetőt, aki a legnagyobb liberális, a legélesebb szemű kritikus, valóságos kistérségi OKJ-s igazságosztó, amolyan tőről metszett szocialista, ugyanakkor minden állami pályázat minden sorát elolvassa, tisztában van a Magyar Közlönyben megjelenő vissza nem térítendő támogatások összegeivel és követelményeivel, s élesszemű könyvelőjével megerősítve valóságos ipart űz abból, hogy lecsapjon minden forintra. Ami nem baj, sőt! Így lenne természetes. S még azt se mondom, hogyne legyünk kritikusak a rossz intézkedésekkel szemben. Mondhatni én se tapsikoltam, amikor a katás vállalkozókat, valamint a velük szerződésben állókat valósággal kiherélték.

Ám itt nem arról van szó, hogy valaki valamit rossznak talál, és fellép ellene. Hanem arról, hogy a meglehetősen jól profitáló liberális körből igen hamar ki lehet kerülni a kormány intézkedéseinek dicséretével. Még akkor is, ha a profit jelentős része a 2010-től 2021-ig terjedő időszakból származott.

***

Szívesen megsaccolnám azoknak a megélhetési elégedetlenkedőknek a számát, akik már most tudják, hogy egyéniben az általuk preferált ellenzékit, listán azonban a Fideszt húzzák majd be. Szóval szívesen saccolnék, de ezeknek a képmutatóknak, ezeknek az álarcos hazugságosztóknak a számát egyelőre lehetetlenség még csak megtippelni is.

Az biztos, hogy ott vannak mindenhol. Olyannyira, hogy amikor anyagi fejlődésüket nézi az ember, hirtelen akár kormánypártiaknak is gondolhatná őket. Aztán jön a hidegzuhany: az Ezalényeg, a Népszava, a 444, s hasonló karakterhulladékok osztása, valamint az ezzel járó kvázi-hit.

Ez a bizonyos kvázi-hit olyan attitűd, amivel a maszkos hazug el akarja, s többnyire el is tudja hitetni környezetével, hogy lelkiismerete szerint cselekszik, amikor O1G-zve az ellenzéket dicsőíti. S ha jól csinálja – márpedig többségük ebben profi-, akkor egy idő után bekapcsol az a fajta önszuggesztió, amikor már hinni is kezdi, amit mond.

Furcsa hit ez. Nagyjából addig működik, amíg a képmutató egyén a megosztások és kommentek rengetegében, avagy a törzskocsma haveri asztalánál kifejti nézeteit a köteles beszédről, a bajszos szarról, a geciről, a csatornacsúszkáról, miegymásról. Aztán siet haza, hogy átnézze emailjeit, holnap mire lehet pályázni?

A legszomorúbb az, amikor ezt politikusként, vagy politikus-jelöltként teszi, s kvázi visszaforgatja a kormánytól kapott pénzt a kormány leváltásának munkájába.

***

Mit is beszélek? Ez nem szomorú. Ez a demokrácia. Ezt hívják így, ha tetszik, ha nem. Amikor a férfiaknak is joguk van szülni, a bálnáknak is joguk van repülni, és igen, bárki költheti az állami pénzt arra, amire csak akarja. Ha úgy tetszik, a családtámogatás összegéből akár szivárványszínűre is festheti a háza körüli kerítést.

De az összes ilyen bátor tudja, hogy amennyiben itt kormányváltás lenne, olyan pénzmegvonások, rendkívüli adók, kamatemelések, munkaerő-átcsoportosítások lennének, hogy rövid időn belül elérnénk a 2007-es szintet.

Márpedig a maszkos ellenzéki nem ostoba. Tudja jól, hogy mit kockáztat.

***

Hát ezért marad a Fidesz 2022 után is hatalmon. És ezért kap további időt arra, hogy jelen erényeit tovább csiszolgassa, jelen hibáit pedig kijavítsa. Ahogyan tette eddig is.

() VBT ()


6 hozzászólás “Maszkos ellenzékiek

 1. Szerintem nézzünk a maszk mögé. Sajnos be kell látni, hogy a kormány járványkezelése finoman szólva nem volt sikeres. Lassan, kaotikusan reagáltak a különböző hullámokra, bizonytalan volt a kommunikáció, sem a minsizter sem az egészségügyi rendszer nem volt felkészülve a dermesztő tavaszi eseményekre. Hiába ment eddig viszonylag jól az oltási program, 30 ezer magyar ember halála és a világ egyik legrosszabb lakosságarányos halálozási rátája azt mutatja, hogy óriási gondok vannak az egészégügyi viszonyainkkal és lehet, hogy nem a megfelelő emberek irányítják az ágazatot.

  1. Muszáj ezt az állandó mantrát ide beírogatni? A könyökünkön jön ki. A 30 ezer halott influenzával is ennyi lett volna. A járványt a VILÁGON EGYETLEN ORSZÁG VEZETÉSE SEM TUDTA KEZELNI, MERT MÉG NEM VOLT ILYEN TAPASZTALATA SENKINEK.

 2. Azért a libsi fajba tartozó ügyeskedők nem fogják a Fideszre adni a szavazatukat. Ők ugyanis meg vannak győződve arról, hogy bármilyen rendszer nyertesei, és mindig meg fogják találni a kiskapukat, és a gazdagodás lehetőségét.
  És ami az eddigi történelmi korok ismeretét illeti, jól is gondolják. Nekik azért nem jó a Fidesz, mert a gengszter-módszerváltás eredeti tőkefelhalmozási időszakában, amit a mai moslékkoalíció vezetett zömmel illetve ha nem kormányon voltak akkor is kezükben volt a gazdaság és a kádári kapcsolati tőke, tehát eddig messze jobban lehetett korrumpálni, kéz kezet mosva pofátlanul lopni, még pályázni sem kellett hozzá.
  Ezért nekik eme viszonylagos rend és igazi demokrácia egy béklyó. Arra terveznek, hogy Gyurcsány-Karácsony új kormány idején újrakezdődik a szabadrablás, a vadkapitalizmus, és elég kenni, nyalni, taposni megfelelő embereket és máris az ügyeskedőké a világ.

  Csakhogy ma történelmen kívüli korszakban élünk és minden ellenzékire szavazóról elmondhatjuk, hogy nem épelméjű. Ugyanis nem Horn-Gyurcsány-Bajnai szabadlopás korszak jön ahol a nagytöbbség agyondolgozza magát, az ügyeskedők és libsik meg degeszre tömik magukat, hanem a megsemmisülés visszafordíthatatlan végkorszaka. Idetelepítenek milliónyi muzulmán rablógyilkost, akiket még az ügyeskedők ingatlanjaiba is beraknak. Az adót, rezsit mérhetetlenül megemelik – ügyeskedőéknek is – hisz valamiből el kell tartani a muszlimokat. S ez még csak a kezdet, mert egy elképesztő bosszúhadjárat veszi a kezdetét, ami azért van mert 11 éve csak arra vár nyugat, hogy visszavágjon. Bosszúból fogják elárasztani hazánkat olyan muzulmánnal, akiket szinte felszólítanak, hogy ami belefér, törjenek, zúzzanak, tanítsák engedelmességre a magyarokat, és ezek itt nem fognak megkülönböztetni libsit és normálist. Az ügyeskedők autóit is felgyújtják, akárcsak a svédeknél, franciáknál, de nem lehet semmire kötni olyan biztosítást, ami szándékos gyújtogatás, rombolás esetén is fizet.
  Aztán alig várják nyugaton – hisz látjuk ezt az érthetetlen buzihisztit – hogy a magyarokat nemi identitásukban is megalázzák: Gyurcsányék kötelezővé teszik a bölcsődétől a pedofilok érzékenyítését (most csinálják ugyanezt Kanadában, Svédisztánban, USA-ban, s most már az olasz szülőket akarják börtönbe zárni, ha tiltakozik). S itt se lesz előjog, a libsik, ügyeskedők lányait asszonyait is megerőszakolják a muzulmánok mint a buszról lerángató nemrégiben a nyílt utcán, és a nyugati pedopapák is ide fognak járni gyerekeket megerőszakolni, és a libsikre ma szavazó Orbánfóbiások gyerekeit is el fogják kapni.

  De amúgy hiába, meséljük mindezt, mert a mészároslop-ittmindenszar örök lusták, irigykedők és ügyeskedők mai tömegei csakazértis a pusztulásra fognak szavazni, mert akiknek máig nem gyúlt világosság és vészcsengő az agyában, annak nem is fog soha.
  Illetve akkor igen, amikor az ő nyakukon is ott a kés, és sok ilyet ismerek, akik a normalitást lehülyézve elszántan menetelnek a pusztulás felé, s mikor eléri őket is a baj, ránk mutogatnak:
  – Dehát miért nem szóltatok? Ti vagytok a hibásak, mi erről nem is tudtunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.