Az omikron variáns egyik mellékhatása: még több OKJ-s virológus

Blog VBT

Nincs mese, ha egyszer megjelent az új szupermutáció, akkor az magával hozta az új szuper-metahumán vírusszakértők megszületését is. És persze újabb legendák születtek „olyan orvosokról, akik aztán most már tényleg nem hallgatnak a dologról”.

***

Bizony, nem annyira most volt, amikor járványtan-kórtant tanultam. Nagyjából annyira régen, hogy akkoriban jelentek meg az első magyar nyelvű cikkek az AIDS-ről, amit természetesen a hanyatló nyugat mételyének tartottak, s járványtan tanárom, Dr. X is ezt vallotta róla. Igaz, a doktor úr még úgy ejtette ezt a betűszót, hogy „ájdíesz”, de mentségére legyen mondva, ő inkább oroszos volt.

Ez a bizonyos Dr. X a tanárság mellett gyakorló belgyógyász is volt a helyi kórházban, s ebbéli minőségében esett meg vele, hogy az egyik párhuzamos osztályba járó tanulót vakbélgyulladással diganosztizálta. Szegénykének ugyan, mint később kiderült, méhen kívüli terhessége volt, na de nem történt baj, túlélte.

Én meg csak úgy elgondolkodtam, hogy ez az orvos, akiről köztudott volt, hogy minden este elvisz egy nejlonszatyornyi üres üveget a helyi kricsmibe, ahol aztán feltölteti magának jóféle kannás borral, csapolt sörrel, házi vegykóval, na szóval ő most milyen véleménnyel lenne erről a vírusról?

Mert ha netán borgőzös állapotában, önnön katasztrofális életétől megcsömörlötten, ámde kvázi-szakértőként, mint egykori járványtan tanár, azt találná mondani, hogy az egész egy nagy humbug, akkor, ugye, a vezetékneve előtti jelző miatt ezrek és ezrek adnának hitelt a szavainak.

***

És ő még azok közé tartozik, akiknek legalább van valami érintőleges közük az orvostudományhoz, ami persze nem garancia semmire, hiszen szigorúan véve a virológia nem az orvostudomány, hanem a mikrobiológia egyik részterülete, s találkozási pont csakis a virológus szakorvos személyében keletkezik.

Na, persze, ezt mindenki tudja, és a többi miskulancia se lehet annyira nagyon bonyolult, hogy teszem azt egy bolti pénztáros ne tudna ránézésre megkülönböztetni egy vírust egy szubvirális elemtől. Mert nyilván meg tud, hiszen miután a hatos kassza bezár, ő elszámol a bevétellel, átöltözik, kocsiba vágja magát és hazamegy, aztán beírja a keresztnevéből és születési évéből álló jelszót a gépébe, már el is kezd értekezni arról, hogy éppen kinek miért az anyja véreres picsáját?

Ezt megtámogatandó néhány kollégám is csatlakozik hozzá, mintegy szellemi holdudvart teremtve aggodalmainak és felháborodásainak, jobbról-balról simogatva egóját, hogy bizony, lám, ő gondolja jól, hiszen minek ide bármi is, ha reggel alma, délben alma? Hát maradjon csak távol az az orvos azzal a tömeggyilkos tűjével! Aztán egyszer majdcsak rájön a világ arra, hogy az egyetlen igazi gyógymód a fahéjas pakolás, meg a jojobába áztatott reszelt gyömbér!

***

Mindez akár vicces is lehetne, de valahogy nincs kedvem nevetni. Inkább arra gondolok, hogyha a vírust behelyettesítjük egy 7,62 mm-es acélmagvas lőszerrel, és a világjárvány helyett azt mondjuk, hogy világháború, akkor vajon hányan zsennyegnének amiatt, hogy néha indokolt a kijárási tilalom, vagy más megelőző intézkedés?

Nekünk itt most ez jutott. A nemzedékünk átélt eddig egy rendszerváltást, egy világméretű pénzügyi válságot, most pedig a világméretű migráció és a járvány van soron.

Mindezt kiváltandó persze lehetne egyetlen, mindent elsöprő háború, egy amolyan klasszikus világégés, amikor a lövedékméret miatt végre nemcsak elektronmikroszkóp alatt látnánk, hogy mi roncsolja szét a tüdőnket, és juttat minket záros határidőn belül hat láb mély álomba.

Csakhogy most nekünk ez a vírus jutott. És ahogy egy háborúban nem a markotányosnőt vagy az írnokot fogják megkérdezni, hogy ugyan már, jók-e ezek és ezek a csapatmozdulatok, így most is inkább a tudósok véleménye dönt.

A tudósok pedig azt mondják, hogy szükséges az első, a második és a harmadik oltás. Sőt ha negyedik kell, azt is jó lesz majd beadatnunk.

Na persze ezek a tudósok vélekedhetnének úgy is, mint a Royal Society nagyhírű professzorai Edward Jenner képtelen felvetéséről, miszerint a himlőt lehet gyógyítani védőoltással. A jó öreg britek így reagáltak Dr. Jenner ötletére:

„A Társaság Tagjának óvatosnak kellene lennie, és nem volna szabad kockára tennie megbecsültségét azáltal, hogy olyasmit nyújt be a tanult testület elé, ami ennyire eltér az elfogadott ismeretektől, ráadásul ennyire hihetetlen.”

***

Egyszóval az omikron idején még mindig csakis rajtunk áll, hogy kinek vagy miben hiszünk?

Honi szkeptikusaink kedvéért azért elmondanám, hogy minden olyan párt, amelyik meg akarja ugrani a parlamenti küszöböt, úgy és onnan gyűjt maga köré szavazókat, ahogy és ahonnan tud. Eszközeiben nem válogatva, csakis a rövidtávú sikert kitűzve célul maga elé.

És ugyanígy tesz minden olyan orvos is, aki szabályszegései miatt már eddig is a kamara bögyében volt, ámde gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású szereit záros határidőn belül akarja borsos áron rásózni a hiszékenyekre.

És ugyanígy tesz minden olyan celeb, akinek pályája vagy zuhanórepülésben van, vagy soha fel sem ívelt.

A magam részéről csak annyit kívánok – alfától és omikrontól függetlenül -, hogy minél többen túléljük ezt az egészet, s minél hamarabb váljon ez a mizéria nem túl dicső múltunkká.

() VBT ()

Kiemelt kép: Dr. Jenner Performing His First Vaccination, 1796 – Ernest Board (1877–1934)

17 hozzászólás “Az omikron variáns egyik mellékhatása: még több OKJ-s virológus

 1. Azért nem ártana mindenkinek elolvasni a Spartacus álnéven figyelmeztető amerikai virológust sem, aki életét féltve mint bennfentes szakértő álnéven pontosan leírja, hogy mi folyik a fejünk fölött, mielőtt arról dönt valaki, hogy mivel oltassa magát: Magyar fordítás: Covid hadjárat, A COVID-19 átvitele és a COVID-19-es bűnszövetség fejezetek.
  https://www.szilajcsiko.hu/… Ő csak nem egy konyhai szakértő két lecsófőzés közben, pedig ugyanazt mondja amit még sok szintén képzett mikrobiológus, aki nem szeretne egy jól felépített tömegpszichózistól elbódított tömeggyilkosságban részt venni…Inkább maradjunk meg a hatékony Ivermectin gyógyítás és a hagyományos elölt vírusos bevált védőoltásoknál.
  Mi szóltunk…

  1. Elolvastam, okosabb nem lettem…:)
   Ami biztos, és bárki számára visszamenőleg ellenőrizhető, hogy a járvánnyal kapcsolatos szakértői vélemények, előrejelzések utólagosan tévesnek bizonyultak. Kivétel a matematikusok által használt járványgörbe, de ezzel csak néha, érintőlegesen foglalkozik a média, mert kevés kattintásra számíthatnak.

   1. Annyival lehet okosabb az olvasottól az átlagember, kedves Bokor Géza, hogy a sok latin és egyéb szak(viccesen)káromkodás alatt elkezd gyanakodni, hogy nem biztos, jó döntés olyanok vakcináját – és már látszik, hogy meghatározatlan mennyiségű sorozatoltásról van szó – magába döfetni, akik voltak olyan elvetemültek, hogy USA biofegyver hazai tiltás ellenére is kitenyésztették ezt a vírust magát is. Milyen emberek az ilyenek, akik gyilkos vírusokat kalapálgatnak össze és szándékosan eresztik a homo sapiensre? Ezt a Faucit már vagy két évtizede – jóval a Covid előtt – már Dr. Mengelének hívták a saját hazájában, mert embereken és állatokon is kegyetlenül kísérletezett rengeteg ember halálában volt tettes. Ennek a vakcináját elfogadni kormányoknak, százmilliárdoknak? Nekünk, az emberiséget őszintén, nap-nap után féltőknek nem hisznek, az ilyen aberrált pszichopata bűnözőktől meg elhiszik, hogy valaha is emberien képesek viselkedni?
    Egy éve, s még nyáron is tényleg nem lehettünk biztosak semmiben, de most, hogy 3-szor is oltottak is ugyanúgy, sőt arányaiban többen betegednek meg, már egyértelmű, hogy a Moderna, Pfizer, Johnson valami más miatt olyan rettenetesen fontos mindenkinek beadatni, mert valami más tervük van e Bill Kill gyilkosoknak vele, leginkább az, hogy legyengítse az immunrendszert azzal a módszerrel amit e szakember is leír, hogy a veszélyes mRMS korona saját sejtjeinkben gyártása igenis átterjed egy idő múlva más szervekbe az izomból, és 1-2-3-….sokadik oltás végül is előidéz különféle betegségeket, amik azért sokfélék, hogy ne vegye a homo sapiens észre, hogy mind a vakcina mellékhatása, természetesnek tűnjön. Ehhez nagyon fontos, hogy ne maradjon a populációkban összemérhető nagyságú oltatlan kontrollcsoport.
    Most már mégis van összehasonlítási alap az elhalálozott oltott és nem oltott elhunytak boncolásában, mint e “Spartacus” is elemezte. Sokan pár nap után meghaltak a nyugati oltástól, mert nem előírtan izomba, hanem véráramba kapták az adagot és szétterjedt (na, ez még az oltást végzők hibája) de sokaknál később jelentkeztek idegi tünetek, korai Alzheimer kór, vérrögök, meddőség, vetélés, szívizomgyulladás, szívelégtelenség. Már odáig mentek ezek a bűnözők, hogy Amerikában azt kezdik hirdetni, természetes, hogy kisgyerekek szívelégtelenségbe,n vérrögképződésben halnak meg tömegesen! De persze kiderül, hogy szinte csak a beoltottak.
    Összegezve: akik most szólunk, nem rosszindulatból tesszük, semmi anyagi érdekünk nem fűződik ehhez, ellentétben a ha jól emlékszem, 100 szoros hasznot hajtó nyugati vakcinagyártással, ami már eleve gyanússá teszi ezeket a “filantrópokat”. Mégcsak nem is tagadjuk a védőoltások jogosságát. Csak arra hívjuk fel a figyelmet a kormányokét és oltást felvevőkét, hogy legalább egy kicsit gyanakodjanak, és csak az orosz meg a kínai, hagyományosnak mondható oltást fogadják el, és egyet se a nyugatiból.
    (ebből a szempontból a Szputnyik is jónak látszik, kevés rá a panasz, mert egyáltalán nem mindegy, hogy a mi DNS-ünket zaklatjuk ezzel az mRNS módszerrel vagy a hordozóvírusét.)
    Megértjük a kormányokat, hogy nagy volt rajtuk a nyomás, hisz mindenki csak ismerkedett a problémával, de most hogy egyre nyilvánvalóbb a WHO, a Bilderberg és Fauci meg cimborái szándéka, tessék a Pfizert és társait negligálni, innentől a gyógyításra és a keleti vakcinákra átkalibrálni a védekezést, annál is inkább, hisz mi már építjük a saját gyárat a Szputnyiknak.
    Ha tömegek állnak ellent, még talán hálásak is lesznek azoknak akik – mint sok orvos kockára téve karrierjüket – most még időben előre szóltak, és az immunrendszerük is nem lesz autoimmun, önmaga ellen forduló, csak a covid tüskefehérjével hadakozó, és természetesen még helyreállhat.

    1. Jóvanna…:)
     Szeretem a hozzászólásaid olvasni.
     A hírekkel meg úgy vagyok, hogy vagy igaz, vagy nem. Sok évvel ezelőtt a világ egyik konfliktuszónájában voltam. Láttam a híradásokat. Szembenálló feleket kiszolgáló médiák híreit. Egyik oldalnak sem volt köze a valósághoz. Csak a befolyásolás…..
     A vakcinákkal kapcsolatban ezért nem merek állást foglalni. Van azért ami egyértelmű.
     Megjelent a híradásokban, hogy az Astra Zeneca és a Szputnyik nagyban hasonlítanak, s szóba jött az együttműködés is. Később megjelent a híradásokban, hogy az oroszok ellopták az Astra Zeneca receptjét és lemásolták, így gyártották a Szputnyik vakcinát. Azt meg tudjuk, hogy az Astra Zenecát már akkor engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség amikor még csak gyártásban volt, a Szputnyikot meg a mai napig sem. Ehhez nem kell kommentár, s mivel a két vakcinával kapcsolatosan világosan, bizonyíthatóan látszik a disznóság, miért lenne a többinél ez másként?
     A BionTech nyeresége tavaly több mint ezerszerese volt az előző évinél. Csak a jéghegy csúcsa.
     Van az a pénz amiért bármit…
     Eddig jutottam.

     1. Csakis a PROFIT lényeges a kapitalistáknak. Kruppot se érdekelte, hogy 10 millió német és ki tudja még hány ember fordult fel a gyára termékeitől. Csinálta az ágyút az egyiket a másik után és számolta a pénzt. A gyár ma is működik, fúzionált a hasonló Thyssen-nel, ma Thyssen-Krupp a neve és ágyúkat gyártanak..
      Mindegy hányan fognak beledögleni a járványba, a profit az szent és mindennél, de leginkább az emberek életénél fontosabb dolog.

  2. Uhh! Ha a leírtak fele igaz, akkor tudatos népírtás céljából készült mesterséges betegség szándékos félrekezeléséről van szó. Amúgy ebből azt szűrtem le, hogy célszerű több C-vitamint fogyasztani megelőzés céljából. Bár önmagában ez nem jelent védelmet, de az immunválaszt serkenti.

   1. Nemcsak a C vitamint kell komolyan szedni, kedves Csakafidesz, hanem előírt mértékben (de nem túlzottan, mert az zsírban lerakódva káros is lehet) de D vitamint, valamint cinket, mert kimutatták, hogy ennél a vírusnál növeli az ellenállási képességet.

   2. Csakafidesz
    2021-11-29 – 09:11
    Az immunerősítés nemcsak a koronavírussal kapcsolatosan fontos, általában is. A belinkelt oldal annyira specifikus, hogy egy gyakorló orvos sem tudna eligazodni benne, hát még a magunkfajták. Ezért az a reakcióm, hogy vagy igaz, vagy nem.
    Egyetlen részéhez tudok hozzászólni, ahhoz amit a lélegeztető gépek használatáról ír. Ez közismert, nem vitatható, de figyelembe kell venni, hogy csak az kerül lélegeztető gépre, akinek annyira elégtelen a légzése, hogy életveszélyben van, azaz rövid időn belül emiatt elhalálozhat. Az utolsó, általam ismert statisztikai adat több mint féléves, abban az szerepel, hogy a lélegeztető gépre kerültek kb. kétharmada meghalt. A kiskúnhalasi járványkórházban valamit változtattak, így ott jobb eredményeket értek el. A híradások szerint…. Így is sikerült egyharmadnyi kezeltet megmenteni, ami szerintem pozitívum.
    A belinkelt cíkkben a szerző a lélegeztetést egyértelműen, sőt egyoldalúan negatív kontextusban tünteti fel, ami bennem azt az érzetet kelti, hogy esetleg az egész kérdéskört elfogultan kezeli.
    Tudom, tévedhetek is….

    1. Kedves Bokor Géza, én eredeti olvasatomban Önhöz hasonlóan nem értettem, hogy általában mi a baj a mesterséges lélegeztetéssel, ezért kétszer elolvastam a cikk ezen részét, tudván, hogy a tények ezt a szakembert igazolták, viszont elég régen alkalmazott módszer. Aztán jobban elemezve a szerző szövegét látni vélem, hogy pont arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a betegség más mint a többi, s más hozzáállást is követel, amivel van szerencsénk szembesülni is. Hiába, az emberi elme találékony akkor is mikor haladást szolgálja és akkor is – mint jelen esetben – a pusztítást.
     Mindenesetre várnánk a tényleg szakemberek szakmai cáfolatát, hogy végre tisztán lássunk, mert a szerző számunkra “kínai” szakmai elemzése a valóságban nyugaton és az USÁ-ban tömegesen tapasztalt oltással összefüggő betegségek jelentkezését és lefolyását igazolja.

    2. Annál is inkább érdekelt ez a lélegeztetőgép história, mert mikor 2020 tavaszán átment rajtunk ez az izé, amit bizonyíthatóan már kötelező maszkban egyik élelmiszer szuperáruházunkból hoztam haza, mert akkoriban ki sem mozdultunk itthonról, és én adtam tovább a családnak, abban a 4 borzalmas napban mikor csak hőemelkedéssel kiköhögtük a tüdőnket, nagyon szerettem volna egy lélegeztetőgépre rácuppanni. Aztán a kór elsuhant, és furcsálltam, hogy máskor egy hörghurut, torokfájás, influenza (bár csak fiatal koromban volt ilyenem, azóta nem) után még hetekig lelkesen köhögtem, de most nem, mintha elvágták volna. Viszont a szaglásom és ízérzékelésem azóta csak 10%-osan üzemel, még a ciánt se tudnám kiszagolni, ha meg akarna valaki murdelni (vicc volt)… Ergo tényleg nagyon érdekel, hogy most mi is a sztori ezzel a lélegeztetőgéppel.

     1. Naprózsa
      2021-11-29 – 16:13
      Amióta ez az izé elindult, nagyon nyomon követem. Persze csak annyira amennyire tőlem telik. Lehetőleg szakemberek véleménye, szakmai stábok véleménye, tudományos szakfolyóiratokban megjelenő tanulmányok érdekelnek igazán.
      Röviden összefoglava, senki nem volt tisztában a vírussal kapcsolatban nagyon sok dologgal, de mondani kellett valamit az információra éhes, nyugtalan embereknek. Mára kiderült, hogy többnyire találgatások, és téves találgatások történtek.
      Egyik ilyen tévedés a lélegeztetőgép szerepe volt. Ez a szerep el lett túlozva, túl lett tolva, (akárcsak a többivédekezési módszer), éppen azért mert a vírus nem az elvártak vagy elképzeltek szerint viselkedett.
      Többféle verzió vált ismertté a lélegeztetőgéppel kezelés veszélyeiről, de nem szívesen írok róla, mert szakmaiatlan és nehezen bizonyítható lenne. Van valami, ami általánosan elfogadott, persze ettől még lehet, hogy nem igaz, de stabilabb verziót nem ismerek. A lélegeztetőgép, maszk, fertőtlenítés, távolságtartás, korlátozások, oltások nem védenek meg a vírustól, de mindegyiknek vannak pozitív hozadékai. Konkrétan és áttételesen is, pl. a mesterségesen felgerjesztett félelem leküzdésében.
      A védekezéssel kapcsolatos negatív hatások egy részét már ismerjük. Elképzelhető, hogy a jövőben nem derül ki újabb negatív hatás, ugyanúgy ahogy ennek ellenkezője is.
      Ami számomra legérdekesebb, egyben legtanulságosabb, hogy a matematikai modellek előre nagy pontosággal elkészítették a járványgörbe alakulását (gyorsuló növekedés, majd lassuló, aztán platózás és a leszálló ág). Szinte napra pontosan mutatták a görbe ágához tartozó dátumokat.
      Mindezt országfüggetlenül, a védekezés bármilyen módjától függetlenül tették….és teszik most is.

 2. Kedves Naprózsa, én magam is arra a megállapításra jutottam amit leírtál, ezért a két Shinofarm után harmadiknak is azt kértem. A párom három Pfizert kapott, a szüleim három Modernát, hát most figyelgetjük egymást…

  1. Na, akkor Önök egy remek kontrollcsoport, kedves Contrabass. S ha a kedves felesége kellemetlen tünetekkel jelentkezik, akkor sok férj vélheti úgy, hogy az új feleség beszerzése céljából az éppen üzemelő asszonypajtást csak a Pfizer oltáshoz kell odataszigálni… Jó, bocsi, ezer bocsi, csak gonoszul vicceltem. De amúgy ki döntött úgy, hogy egy családban mindenki másfélét kapjon?

 3. “A magam részéről csak annyit kívánok – alfától és omikrontól függetlenül -, hogy minél többen túléljük ezt az egészet, s minél hamarabb váljon ez a mizéria nem túl dicső múltunkká.”
  Kedves Tamás!
  Több helyen is elmondták elég tudós emberek, hogy egy betegség, ha megjelenik gyakorlatilag mindig jelen lesz. Itt most a fő gond, hogy nem tudunk védekezni ellene, talán nem jól csináljuk, vagy a nyavalya van olyan jól megalkotva, mint az AIDS, hogy ne is legyen gyógyítható. Az első mesterséges betegség az AIDS volt amelyre 1970 előtt soha nem volt példa. (Utána regélni kezdtek zöldmajomról, stb.) Mivel a nemi érintkezés nem olyan gyakori, mint a tüsszentés elindultak az influenza irányába, mint madárinfluenza, sertésinfluenza. Ez se jött be. Végül csak sikerült nekik..
  Ezeket a víruskészítőket legszívesebben sajátkezűleg akasztanám lámpavasra.

 4. Szerettem volna a kinait…ami teljes elölt vírus ..talán az összes mutálódható részecskéit tartalmazza…de rns.
  tüsis volt csak.
  Az orosz modszerrel kifejlesztetthez meg gyerekkorunk ota. szokott a szervezetünk…hát nem tudom.
  A harmadikat pedig…. amíg az afrikairól nem derül ki miféle bajokat okoz….nem döfetem magamba annál is inkább mert átvonult 20.ban rajtam az etedeti és még mindíg küzdök a postokkal.

 5. Sajnos kedves VBT én már nem tudok hinni senkiben és semmiben. Ha visszapergetem az időt és újra elavasom az orvosok, politikusok stb kijelentéseit sírnom kell; ellentmondás az ellentmondás hátán. úgy hazudoznak hogy azt tanítani lehetne. Ebből pedig az következik hogyha hazudnak egy dologban, hazudnak máskor is. Hiszem hogy a magyarok Istene megvéd engem jobban mint bármi más. Persze aki retteg, azzal már azt is el lehet hitetni hogy egy darab rongy az orra előtt vagy a 2 méter távolság megvédi az életét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.