Enyhe hiányérzet – Némi örömmel

VBT

Lehet, bennem van a hiba, és nem a megfelelő helyeken kerestem a live stream-et. Azt a bizonyos élő közvetítést, amelyen végignézhetem a tekerőlantos kelevézek, meg az üllési néptáncosok fellépését. Ahol együtt énekelhetek a RomErrel. Ahol meg tudom szemlélni az egész napos családi programra kiérkezőket, hogy egy kicsit képet kapjak ennek az új mozgalomnak (pártnak?) az első szárnybontogatásairól. No, kerestem Toroczkai oldalán. Kerestem a Mi Hazánk központi oldalán. Még a Vadhajtásokat is meglátogattam. Sehol semmi. Mindjárt háromnegyed négy. Bő negyed óra, és zászlóbontás…

Persze értem én. Nyilván nem az a gond, hogy a lelkes, újonnan felállt csapatban senki nem értene a közösségi oldalak applikációihoz. Hogy politikai palettánk legújabb szerveződésében mindenki digitális analfabéta lenne. Inkább… Inkább amolyan célzatosságot látok a dologban. S persze azon sem fogok csodálkozni, amikor majd mégis beindul az élő közvetítés. Válogatott kameraállásokkal, kistotállal, sok-sok közelivel.

Csakhogy a mozgalom által kiadott sajtóközlemények és egyéb nyilatkozatok között központi szerepet foglalt el, miszerint a Mi Hazánk egy éven belül erősebb kíván lenni, mint a Jobbik. Hát… így nem fog menni. Még akkor sem, ha lyukas zászlókat osztogatunk. Mert amíg nemcsak a zászlókon vannak ezek a lyukak, hanem a széksorok között is, addig minden gigászi törekvés csak ábránd marad.

Illetve a legvégső esetben el lehet sütni a ballib ellenzék egyik kedvenc mantráját, hogy hát sokkal többen vagyunk, mint amennyinek látszunk.

 

Viszont a végére azért egy érdekes, ámbátor nem biztos, hogy koherensen Toroczkaiékhoz köthető hír. Az ügynökakták megnyitását követelő, a komcsi luxusnyugdíjak eltörlését is harcukként zászlajukra tűző Mi Hazánk mozgalom zászlóbontásának napján

meghalt Nyers Rezső

() VBT ()

(Fotó: MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.